Intresseanmälan

Kontakta oss om du är intresserad av en plats i någon av våra ridgrupper eller vill anmäla ditt barn till ridskola.

Börja rida hos oss

Att börja rida på ridskola är ett fantastiskt sätt att lära sig mer om hästar och ridning och på vår ridskola har vi ridgrupper som passar för alla ryttare, oavsett om du är barn eller vuxen, nybörjare eller erfaren. Vi utgår ifrån Ridsportförbundets Ryttarmärken både i planeringen av undervisning och i indelning av grupper. På så sätt vet vi att både nya och gamla elever utvecklas och utmanas lagom mycket i förhållande till sin ridnivå, och det blir dessutom enklare att hitta en grupp som passar. Vi har max åtta ryttare i varje ridgrupp vilket ger högre kvalitet på undervisningen och mer tid för återkoppling från ridläraren.

Tunarps Fältrittklubb – din ridklubb!
Ridskolan på Tunarp drivs av Tunarps Fältrittklubb (TFRK) i samarbete med Tunarps Säteri AB. Tunarps Fältrittklubb (TFRK) är en idéell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Utöver ridlektionerna anordnar TFRK dessutom aktiviteter såsom klubbtävlingar, kurser, lovaktiviteter och hästskötardagar. Tillsammans skapar vi en ridskola som håller hög kvalitet! Läs mer om klubben här.

Våra ridgrupper
Om du är ny och osäker på vilken ridgrupp som skulle kunna passa för dig eller ditt barn kan du läsa mer om vår olika ridgrupper. Du får gärna kontakta oss också och provrida i någon av grupperna innan du bestämmer dig. Du kan läsa mer om våra ridgruppsnivåer och ridskolans utbildningsplan här.

Elevportalen
Alla ryttare på ridskolan måste ha ett konto i vår elevportal Hippocrates Academy. Kontot ska alltid stå på en vuxen/vårdnadshavare och barn som rider läggs in som familjemedlemmar. Inne i elevportalen kan du se tider för din ridgrupp, vilken häst du ska rida, boka av en lektion, anmäla dig till aktiviteter, se dina fakturor med mera. Har du inget konto kontaktar du oss!

Ridutrustning
På ridskolan finns hjälmar och säkerhetsvästar att låna men vi rekommenderar att du har en egen hjälm. Övrig utrustning som du behöver när du rider är sko/stövel med klack, långärmad tröja/jacka och gärna handskar eller fingervantar. Ridbyxor är såklart det bekvämaste alternativet men inget måste. Tänk på att det blir kallt i både stallet och ridhuset på vintern, så varma kläder är att rekommendera (även för dig som tittar på!)

Förberedelser inför ridlektionen
Du behöver vara på plats i god tid, minst 30 minuter, innan ridlektionen för att hinna göra i ordning din häst. Cirka två timmar innan lektionen publiceras vilken häst du ska ha inne i elevportalen. Grundregeln är att du har samma häst fyra gånger. På tavlan i stallet kan du läsa om ridläraren skrivit någon särskild information inför dagens lektion.

Säkerhetsrutiner och hästhantering
Säkerhet är mycket viktigt för alla som rider och vistas i närheten av hästar. I stallet kan du läsa mer om vilka regler som gäller hos oss. Din ridlärare kommer att gå igenom viktiga säkerhetsrutiner som rör hanteringen av hästen i stallet och vid ridning. Du kan också läsa mer om säkerhetsrutiner och hästhantering här.

Läs mer om hur det funkar på ridskolan
Viktig information om vad som gäller för t.ex. avbokning av en ridlektion, igenridning och uppsägning kan du hitta här.

Priser & villkor
Mer om priser för ridlektioner, medlemskap i ridföreningen och betalning hittar du här.

Kontakta oss

Vill du veta mer om ridskolan eller få hjälp att hitta en ridgrupp som passar för dig eller ditt barn.