Boka boende

Kontakta oss för att boka boende.

När du bor hos oss

Tider för in/utcheckning
Om du besöker oss för en ridkurs får du tillgång till din bostad dagen innan kursstart och tidigast från kl. 18.00. På ridkurserna under våren och hösten lämnas bostäderna senast kl. 18.00 samma dag som kursen avslutas. På sommarkurserna lämnar du ditt boende senast kl. 12.00 dagen efter att kursen avslutats.

Om du besöker oss för att bara bo kan du som regel få tillgång till ditt boende från kl. 18.00 och du behöver lämna ditt boende senast kl. 12.00.

Nycklar
Nycklar till ert boende hänger på en tavla inne i entrén till Flygeln, byggnaden till vänster om gårdens huvudbyggnad. Där finns även en karta så att du kan hitta till övriga boenden (t.ex. Hammaren eller torpen).

Lakan och handduk
Du behöver ta med egna handdukar, lakan, örngott och underlakan när du kommer till oss. Har du glömt finns möjlighet att låna av oss, det kostar 100 kronor.

Utrustning våra boenden
Våra lägenheter och torp är utrustade med kyl och mindre frys/frysfack, spis, ugn, kaffebryggare. I vissa lägenheter finns även brödrost och mikrovågsugn. Det mesta av köksutrustning som behövs vid matlagning såsom knivar, elvisp, mixer och beredningskärl finns men fråga gärna om det är något särskilt du behöver.

Brandsäkerhet
Torpen och lägenheterna är möblerade på ett sådant sätt att utrymning ska kunna ske och att antalet personer som sover i ett rum är känt. Det är därför viktigt att inte flytta möbler eller lägga fler personer i ett rum än det finns sängar, med undantag för småbarn med egen säng eller vagn.

Rökning är inte tillåtet på ridanläggningen (i närheten av stallar, ridhus eller ridbanor) och heller inomhus i något av våra boenden. Vid Flygeln och Hammaren får rökning endast ske på anvisad plats.

Städning
Bostäderna ska vara väl städade när de lämnas och vi kontrollerar städningen när ni har lämnat er boende. I Hammaren och Flygeln finns gemensam städutrustning i entrén (på antingen över- eller undervåningen).

Grindar och hagar
Gäster som bor i torp/hus som ligger inne i häst- och kohagar ser till att stänga grindar efter sig. Det är tillåtet att besöka hagarna där hästarna går men tänk på att det kan i vara riskfyllt att gå in i en flock med lösa hästar, inte minst för barn.

Gäster med hund
Vi ber våra gäster som har med sig hund att iaktta de regler som gäller för när hundar får gå lösa. På Tunarp betar både hästar och kor och i våra hagar kan hundarna därför inte vara lösa. Hunden skall använda egna matskålar och ha egen sovplats (filt /bädd). Hunden får inte tas med till stallet eller stallplan och den får inte heller vara med vid hämtning av hästarna.

Affärer, fik och restauranger
I Sandhem (3 km bort) finns en mindre lanthandel samt en obemannad bensinstation och pizzeria. I Mullsjö (10 km bort) finns flera större mataffärer samt ett antal restauranger, pizzerior och fik. Där finns även ett Systembolag, bensinstationer, bibliotek, vårdcentral, simhall, frisör, klädaffärer, järnhandel och apotek. Närmaste hästsportaffär hittar du i Jönköping 

Laddning elbil
Vi har en laddstolpe för elbilar (med två uttag) som du hittar vid parkeringen intill ingången till Vinterstallet. Betalning för laddningen sker via Swish eller Eways laddkort.