Kort om våra Sommarkurser

Ridning: Två ridpass per dag, både lektioner på ridbana och uteritter.

Boende: Boende i egen lägenhet eller torp ingår. Barn under 18 år måste bo i sällskap med en vuxen. Ankomst sker dagen innan kursstart.

Ridnivå: Minst två års ridvana krävs.

Ålder: Från 10 år i ponnygrupp och från 14 år i hästgrupp.

Sommarkurser

Sommarkurserna på Tunarp Säteri erbjuder ett ridkurs/ridläger som passar för hela familjen eller kompisgänget. Under fem intensiva dagar får ni alltifrån utvecklande banpass med dressyr, markarbete och hoppning samt härliga uteritter i Tunarps omväxlande och vackra natur. Därtill får de som vill också testa terränghoppning på våra fina terrängbanor och bada med hästarna i sjön Stråken.

Sommarkurserna arrangeras från juni till augusti. Ridundervisningen under sommarveckorna sträcker sig från måndag till fredag. Ankomst till Tunarp sker på söndag kväll och bostäderna lämnas senast klockan 12.00 nästkommande lördag.

Kursens innehåll
Varje dag består av två ridpass om cirka 70–80 minuter. Som regel är det ett pass på banan (dressyr, markarbete, hoppning) och en uteritt. Varje vecka finns också möjlighet att hoppa i terrängen, bada med hästarna i den egna badviken eller kadrilj på fälten. Ridundervisningen sker främst utomhus på våra utomhusridbanor och i vår paddock, men vid dåligt väder även inomhus i vårt ridhus (20×60 m).

Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 9.00, då hästarna hämtas i hagen. Första dagen hålls genomgång av veckans upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30. Utöver ridningen har vi en gemensam kvällsaktivitet på tisdagen då vi brukar grilla/äta tillsammans.

Sammanlagt deltar cirka 20–22 ridgäster per vecka indelade i tre grupper om max åtta ryttare. Varje grupp har sin egen ridlärare. Grupperna delas oftast in efter kunskapsnivå och riderfarenhet för att alla ska få ut så mycket som möjligt av undervisningen. Vanligtvis är det en barngrupp med ponnyer och två vuxengrupper där man rider stora hästar.

Ridvana
För att kunna delta på våra sommarkurser krävs att du fyllt 10 år, ridit i minst två år samt att du rider regelbundet. Även om ridningen på banan går att anpassa efter ryttarnas olika behov så är det viktigt att du till exempel kan galoppera ute i terrängen. Har ditt barn ridit mindre än två år rekommenderar vi att du i stället väljer en Föräldra-barn-kurs med nybörjargrupp för barn (läs mer om de kurserna här). Är du osäker vilken kurs som skulle passa dig så kan du kontakta oss.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, skyddsväst och hjälm. Hjälmar och skyddsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under sommarkurserna bor du i lägenhet eller torp med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Barn under 18 år måste bo tillsammans med en vuxen under kursen (men det går fint att följa med och bara bo om man inte önskar rida själv). Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Aktuella kursdatum för våra ridkurser

Passa på att boka in dig på en av våra populära ridkurser redan idag! Du hittar aktuella kursdatum och kan se när det finns lediga platser direkt här på hemsidan.