Boka boende

Kontakta oss för att boka boende på gården.

Aktiviteter & Sevärdheter

För dig som vill tillbringa tid på Tunarp med omnejd men inte önskar rida finns det mycket att upptäcka och göra! Eller varför inte avsluta riddagen med en utflykt, en fisketur eller ett restaurangbesök? Besök gärna Mullsjö kommuns hemsida för mer information om aktiviteter och sevärdheter i närheten av Tunarp.

Fiske och bad
I närheten av gården rinner Tidan och sjön Stråken. Varje år fiskar många tusen fiskare i Stråken som är närmare tre mil lång men som mest 500 m bred. Här finns både ädelfisk och vanlig sötvattenfisk. Fiske är tillåtet med rörliga redskap för alla gäster i Tunarps vatten. För mer information kan du prata med personalen. Fiskekort köper du enklast digitalt på www.ifiske.se.

 I Sandhem finns en badplats med brygga för den som önskar ta sig ett dopp. I Mullsjö finns också badplatser, bl.a. vid Mullsjön och Stråken, för den som vill åka lite längre.

Mountainbike, löpning, längdskidor och discgolf
Vid Sandhems motionscentral/elljusspår hittar du flera uppmärkta löpslingor (från 2,5-10 km), ett utegym med olika styrkeövningsstationer, tre olika MTB-banor med olika svårighetsgrad samt en teknikbana. År 2022 öppnar här även en discgolfbana.

Cykling och vandring
Om du önskar upptäcka trakterna kring Sandhem och Mullsjö på hjul så finns flera cykelleder att välja på. Runt Sandhem finns också ett antal uppmärkta vandringsleder med olika längd, de flesta utgår ifrån Sandhems station eller Sandhems kyrka.

Kanot och kajakpaddling
Det går bra att ta med egen kanot eller hyra en vid Kyrkekvarns kanotcenter som ligger 3 km från Tunarp. Att paddla fram i Tidan eller Stråke är mycket vackert och det går även bra att göra längre utflykter och sova över på de iordningställda rastplatserna.

Golf
På Ryfors, 7 km söder om Tunarp, finns en trevlig 18-hålsgolfbana. Ryfors Golfbana är Sveriges äldsta och anlades redan år 1888. Sand Golfbana på vägen mot Jönköping är ett annat alternativ och en golfbana som är rankad som en av de bästa i Norden.

Spa
I Sandhem finns inte mindre än två Spa. Sunhouse Spa som bland annat erbjuder sol- och ljusterapi, relax och yoga och Skogsro Spa som utöver olika spa- och massagebehandlingar har ett stort utbud av ekologiska hud och hårvårdsprodukter för i sin välfyllda butik.

Affärer, fik och restauranger
I Sandhem (3 km bort) finns en mindre lanthandel samt en obemannad bensinstation och pizzeria. I Mullsjö (10 km bort) finns flera större mataffärer samt ett antal restauranger, pizzerior och fik. Där finns även ett Systembolag, bensinstationer, bibliotek, vårdcentral, simhall, frisör, klädaffärer, järnhandel och apotek. Närmaste hästsportaffär hittar du i Jönköping.

Om du vill vidga dina vyer utöver kommungränsen så tipsar vi om att spana in Smålands turistsida eller Västergötlands turistsida för mer inspiration!