Kort om våra Terränghoppningskurser

Ridning: Två ridpass per dag varav ett med terränghoppning. På tredagarskurserna är det bara ett långt ridpass på söndagen.

Boende: Boende i egen lägenhet ingår. Ankomst sker dagen innan kursstart.

Ridnivå: Minst fem års ridvana krävs samt god hoppvana.

Ålder: Från 18 år

Terränghoppningskurser

Terränghoppningskurserna på Tunarps Säteri är till för dig som vill fokusera hoppning i terrängen. Undervisningen kan anpassas efter gruppens önskemål och vi kan garantera att det blir en utmanade och rolig ridkurs. Terränghoppningskurserna arrangeras vid ett par tillfällen under perioden juni-oktober. Ridundervisningen sker antingen under tre dagar (fredag-söndag) eller två dagar (måndag-tisdag). Ankomst till gården sker dagen innan kursstart och bostäderna lämnas på kvällen samma dag som kursen avslutas

Kursens innehåll
Varje kursdag består av två ridpass om cirka 70–80 minuter. Ett ridpass per dag ägnas åt hoppning på terrängbanor eller terränghinder på fält. På tredagarskurserna rids bara ett långt pass på söndagen, en kombination av både terränghoppning och uteritt. Utöver det finns möjlighet att rida uteritter och dressyr på någon av våra ridbanor, testa tempoträning eller fältövningar dvs. kadrilj- och galoppövningar på fälten. Upplägget kan ändras utifrån gruppens önskemål.

Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 9.00. Första dagen hålls genomgång av helgens upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30.

Sammanlagt deltar cirka 14–16 ridgäster per helg indelade i två grupper om max åtta ryttare. Varje grupp har sin egen ridinstruktör. Grupperna delas vanligtvis in så att ryttarna kan rida tillsammans med den grupp som de åker med alternativt efter kunskapsnivå och riderfarenhet.

Ridvana
Terränghoppningskurserna är våra mest krävande kurser. Har du inte varit hos oss tidigare rekommenderar vi att du i första hand bokar en vanlig helgkurs. För att kunna delta krävs att du har fyllt 18 år, har ridit i minst fem år samt att du rider och hoppar regelbundet. Är du osäker på om terränghoppningskurserna som skulle passa dig så kan du kontakta oss.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, skyddsväst och hjälm. Hjälmar och skyddsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under terränghoppningskurserna bor du i lägenhet med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Aktuella kursdatum för våra ridkurser

Passa på att boka in dig på en av våra populära ridkurser redan idag! Du hittar aktuella kursdatum och kan se när det finns lediga platser direkt här på hemsidan.