Om oss

Tunarps Säteri är en gård med en lång historia som sträcker sig från 1500-talet och framåt. De senaste 60 åren har säteriet främst gjort sig känt för sin ridverksamhet och under årens lopp har tusentals ryttare har besökt oss för att njuta av ridning och gårdens vackra natur.

Om Säteriet
Tunarps Säteri är beläget i sydöstra delen av Västergötland och har anor från 1500-talet. Gården har ägts av olika släkter har under åren: Ätten Uggla ägde Tunarp under 175 år, familjen Berglund startade en småindustri på gården under 1800-talet och ryttmästare Bäckström byggde ny huvudbyggnad, gårdens klocktorn, anlade trädgård och skapade dammar. År 1961 köpte Bertil Thafvelin säteriet och det skulle bli början på en ny och hästfylld era på Tunarp.  

Om ridverksamheten
Ridverksamheten på gården startades redan i liten skala år 1968 av Bertil och Kajsa Thafvelin. De började med ett tiotal hästar och rustade upp outnyttjade bostäder som inreddes för självhushåll. Tunarps unika koncept blev omväxlande ridning i naturskön omgivning för familjer, vänner och kollegor. Ett koncept som slagit väl ut och gjort Tunarp till ett paradis för ryttare. År 2018 firade företaget 60-årsjubileum och vi ser fram emot att driva företaget vidare i många år framöver.

I början av 1980-talet flyttade Bertils dotter Beata Thafvelin-Karltorp till gården med sin familj och tog så småningom över ridverksamheten. Under 30 år har hon utvecklat konceptet kring ridkurser, ridskola och även hästavel. Tunarp har med tiden blivit ett välkänt namn bland ridentusiaster. Det vackra säteriet, med sina många byggnader och bostäder, har också under Beatas regi renoverats och moderniserats.

År 2019 var det så dags för nästa generation att ta över då Beatas dotter Lisbeth Karltorp köpte företaget. Tillsammans med personal blickar vi framåt och satsar på att utveckla verksamheten ytterligare. Målet är att höja kvaliteten både på ridskolan och våra populära ridkurser samt att genom fortsatta renoveringar av ridanläggningen och gårdens bostäder skapa Sveriges ridparadis. Välkommen till oss!