Intresseanmälan

Kontakta oss om du är intresserad av en plats i någon av våra ridgrupper eller vill anmäla ditt barn till ridskola.

Viktig information om ridskolan

Terminstider 2024/2025
Ridundervisningen börjar vecka 33 (12-18 augusti) och hålls varje vecka utan uppehåll under hösten fram till och med vecka 51.

Vårterminen börjar sedan vecka 2 och slutar vecka 20. Vecka 52 och 1 är det jullov. I övrigt rider vi samtliga dagar oavsett om det är röda dagar t.ex. trettondagen, påsk, första maj, kristihimmelsfärd och nationaldagen.

Schema för lektioner och hästutdelning
Vid anslagstavlorna i stallet anges schema för höst- och vårterminens lektioner, där kan du även läsa mer om vad som är inplanerat på de olika lektionerna. I vår elevportal Hippocrates Academy kan du se vilken häst eller ponny du ska rida på dagens lektion. Ridlärarna ansvarar för hästutdelningen. I regel gäller att man har samma häst under en fyraveckors-period dvs. under två dressyrlektioner, en markarbeteslektion och en hopplektion för att du ska hinna lära känna din häst.

Avbokning och igenridning
Om du eller ditt barn blir sjuk eller får förhinder kan ni boka av ridlektionen i elevportalen Hippocrates Academy Du har endast möjlighet att rida igen för en missad ridlektion som du har bokat av. Avbokning kan ske senast klockan 16.00 på dagen för ridlektionen.

Igenridning sker alltid i mån av plats och du kan som mest rida igen tre gånger per termin. Igenridning måste ske inom sex veckor, därefter förfaller ditt tillfälle och återbetalas inte.

Igenridning bokas även den in i vår elevportal. Igenridning kan bokas senast klockan 16.00 samma dag som lektionstillfället. Igenridning sker i ridgrupp på motsvarande utbildningsnivå eller lägre.

Uppsägning
Om du eller ditt barn inte vill fortsätta rida är det viktigt att ni säger upp er plats i tid. Se datum för uppsägning för de olika betalperioderna nedan. All uppsägning ska ske skriftligen till oss på e-post info@tunarp.se. Om du inte säger upp din plats i tid kommer du att få betala även för lektionerna under kommande period. Utebliven betalning av ridavgiften räknas inte som uppsägning. 

Höstterminen 2024 del 1 (vecka 33-41)
Sista uppsägningsdag: 2024-05-31

Höstterminen 2024 del 2 (vecka 42-51)
Sista uppsägningsdag: 2024-09-01 

Vårterminen 2025 del 2 (vecka 2-10)
Sista uppsägningsdag: 2024-11-15 

Vårterminen 2025 del 2 (vecka 11-20)
Sista uppsägningsdag: 2024-02-01 

Försäkring
Alla ryttare som rider på ridskolan och har betalt in sin medlemsavgift till Tunarps Fältrittklubb är också försäkrade via Folksam. Om olyckan skulle vara framme kontaktar ni föreningen på info@tunarpsfaltrittklubb.se för att kunna nyttja försäkringen. Du kan även läsa mer om försäkringen här.

Medlemskap i Tunarps Fältrittklubb
Medlemskap i Tunarps Fältrittklubb (TFRK) är obligatoriskt för alla ridskolans ryttare och betalas in i samband med ridskolestarten. Mer om detta kan du läsa här.

Kontakta oss

Vill du veta mer om ridskolan eller få hjälp att hitta en ridgrupp som passar för dig eller ditt barn.