Kort om våra Hopp- & dressyrkurser

Ridning: Två ridpass per dag. Ridning sker på ridbana eller i ridhus.

Boende: Boende i egen lägenhet ingår (gäller ej endagarskurserna). Barn under 18 år måste bo i sällskap med en vuxen. Ankomst sker dagen innan kursstart.

Ridnivå: Minst två års ridvana krävs.

Ålder: Från 15 år.

Hopp- & dressyrkurser

Under större delen av året arrangeras kortare ridkurser i såväl hoppning som dressyr. Kurserna är till för dig som vill fokusera extra på dressyr eller hoppning. Undervisningen anpassas efter gruppen vilket ger goda möjligheter för er att träna på just det ni önskar. Kurserna riktar sig främst till vuxna som kommer själva eller i grupp. Ridundervisningen sker under en-tre dagar, oftast på helgerna eller måndag-tisdag. Ankomst till gården sker dagen innan kursstart och bostäderna lämnas på kvällen samma dag som kursen avslutas. I våra endagarskurser i dressyr eller hoppning ingår inget boende, men om du önskar övernatta går det fint att boka det separat.

Kursens innehåll
Varje dag består av två ridpass om cirka 70–80 minuter. Under dressyrkurserna är det dressyr eller lättare markarbete under samtliga ridpass och under hoppkurserna är det antingen markarbete eller hoppning. Det finns också möjlighet till mer specifik träning av till exempel sitsen, vissa dressyrrörelser eller banhoppning om så önskas. Ridningen sker främst i ridhus (20×60 m) men under sommarhalvåret kan ridningen ske utomhus om vädret tillåter. Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 09.00. Första dagen hålls genomgång av helgens upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30.

Sammanlagt deltar max 8 ryttare under kursen. Om önskemål finns så erbjuder vi ridning i mindre grupper under två av helgens ridpass. Vid ridning i mindre grupper rider ni cirka 60 minuter med ridinstruktör. Grupperna delas vanligtvis in så att ryttarna kan rida tillsammans med den grupp som de åker med alternativt efter kunskapsnivå och riderfarenhet.

Ridvana
För att kunna delta på våra intensivkurser krävs att du har fyllt 15 år, har ridit i minst två år samt att du rider regelbundet. Är du osäker vilken kurs som skulle passa dig så kan du kontakta oss.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, skyddsväst och hjälm. Hjälmar och skyddsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under intensivkurserna bor du i lägenhet med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Barn under 18 år måste bo tillsammans med en vuxen under kursen (men det går fint att följa med och bara bo om man inte önskar rida själv). Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Aktuella kursdatum för våra ridkurser

Passa på att boka in dig på en av våra populära ridkurser redan idag! Du hittar aktuella kursdatum och kan se när det finns lediga platser direkt här på hemsidan.