Boka ridkurs

Spana in aktuella kursdatum och boka plats på någon av våra ridkurser

Ridanläggningen

Vi vågar nog påstå att vi har en ridanläggning som är helt unik. Tunarps Säteri ligger i ett naturskönt område med sjöar, skogar, hagmarker och åkrar i en behaglig blandning. Gården sträcker sig över hela 900 hektar med både barr- och lövskog, öppna fält och betesmarker. Lägg därtill ett i alla väder fantastiskt bra markunderlag för ridning samt milslånga ridvägar med både mindre stigar och långa sandvägar, så förstår ni att våra uteritter är något utöver det vanliga.

Vid gårdscentra finns två äldre stallbyggnader från 1850-talet, som kallas Sommarstallet och Vinterstallet. Vinterstallet är det stall som vi använder allra mest och där har vi plats för alla våra trettio hästar. Under år 2022-2024 kommer detta stall att byggas om då de äldre uppstallningsspiltorna ersätts med fler boxar. Våra ponnyer och ett antal av våra stora hästar kommer även i framtiden att gå på lösdrift året om. Sommarstallet använder vi främst under sommaren för kortare uppstallning när hästarna ska ridas men funkar även som karantänstall/extrastall när det behövs. I Vinterstallet finns toalett, personalrum och fikarum för våra kunder och i båda stallen finns nyrenoverade sadelkammare och omklädningsrum.

På ridanläggningen finns tre olika ridbanor, den minsta 20×40 meter och den största en halvrund bana á ca 70×70 meter. Våra ridbanor används främst under perioden vår-höst. Vi har även ett äldre ridhus med måtten 20×60 meter med intilliggande inomhusläktare och undervisningslokal/klubblokal.

För de ryttare som önskar utmaningar i terrängen så finns två olika terrängbanor med olika hindertyper och svårighetsgrad. En bana med hinderhöjd på 50-60 cm och en med hinderhöjd på 70-80 cm. Vi har även ett tjugotal terränghinder på våra fält som vi använder i undervisningen på ridskolan och på våra terränghoppningskurser.

Utöver våra härliga uterittsmöjligheter, fina terrängbanor och vackra äldre stallbyggnader så har vi det som många hästägare drömmer om: stora hagar! Närmare bestämt över 70 hektar med hagmark, främst i form av kuperad naturbetesmark, vilket gör att våra hästar kan få gå ute dygnet runt från maj-september.

Aktuella kursdatum för våra ridkurser

Passa på att boka in dig på en av våra populära ridkurser redan idag! Du hittar aktuella kursdatum och kan se när det finns lediga platser direkt här på hemsidan.