Passar helgkursen dig?

Ridnivå: Minst två års ridvana

Ålder: Vuxna och barn från 15 år

Antal ryttare per grupp: Max 9

Antal ridgrupper per kurs: 2 st

Anpassade kurser: Finns även helgkurser utan hoppning och föräldra-barn-kurser för yngre barn samt nybörjare.

  • Dressyr 26% 26%
  • Hoppning/Markarbete 17% 17%
  • Terränghoppning 17% 17%
  • Uterytt 40% 40%

Helgkurser

Helgkurserna på Tunarps Säteri innehåller både dressyr, hoppning, uteritter och hoppning i terrängen. Undervisningen kan anpassas efter gruppens önskemål och vi kan garantera att det blir en intensiv, rolig och utvecklande ridhelg. Helgkurserna arrangeras från april till juni och från slutet av augusti till och med november. Ankomst till gården sker torsdag kväll och ni rider sedan under fredag, lördag och söndag. Under vissa långhelger är det ridning under fyra dagar istället. På söndag eftermiddag/kväll lämnar ni gården igen.

Kursens innehåll
Varje dag består av cirka 3 timmar ridning uppdelat på två pass om 1,5 timme. Som regel är det ett pass på banan (dressyr, markarbete, hoppning) och en uteritt. På söndagen finns möjlighet att hoppa i terrängen eller rida en långtur. Upplägget kan ändras utifrån gruppens önskemål om man önskar fokusera på till exempel dressyr. Ridundervisningen sker främst utomhus på våra utomhusridbanor och i vår paddock men vid dåligt väder även inomhus i vårt ridhus (20×60 m).

Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 9.00 då hästarna hämtas i hagen. Första dagen hålls genomgång av helgens upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30.

Sammanlagt deltar cirka 15-17 ridgäster per helg indelade i två grupper om max 9 ryttare. Varje grupp har sin egen ridlärare. Grupperna delas vanligtvis in så att ryttarna kan rida tillsammans med den grupp som de åker med alternativt efter kunskapsnivå och riderfarenhet. Två års ridvana är ett krav för att man ska kunna hänga med i undervisningen och under uteritter.

Ridvana
För att kunna delta på våra helgkurser krävs att du ridit har fyllt 15 år (gäller ej Föräldra-barn-kurserna), har minst två år samt att du rider regelbundet. Även om ridningen på banan går att anpassa efter ryttarnas olika behov så är det viktigt att du till exempel kan galoppera ute i terrängen. Har du ridit mindre än två år rekommenderar vi att du istället väljer en nybörjarkurs. Är du osäker på om du klarar en helgkurs så kan du kontakta oss.

Helgkurser utan hoppning
För dig som vill ha en lite lugnare helgkurs rekommenderar vi våra helgkurser utan hoppning där ryttarna istället kan välja ett extra dressyr- eller markarbetespass. Även uteritterna på dessa kurser är något lugnare och anpassas efter ryttarnas önskemål. Helgkurs utan hoppning passar perfekt för dig som vill uppleva Tunarp och våra fina hästar men inte vill eller kan hoppa. Observera att dessa kurser dock inte är anpassade för nybörjare, utan det krävs fortfarande minst två års ridvana.

Föräldra-barn-kurser
Helgkurserna riktar sig främst till vuxna som kommer själva eller i grupp men vi har även särskilda föräldra-barn-kurser där både föräldrar och barn kan delta och rida i separata grupper. Kontakta oss för att ta reda på när det finns helger speciellt riktade till dig som vill rida med dina barn eller spana in lediga platser på kommande kurser här.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, säkerhetsväst och hjälm. Hjälmar och säkerhetsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under helgkurserna bor du i lägenhet med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Lorem ipsum dolor sit

Sed ut stana perspiciatis unde omnis iste natus error sit volupta accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam. Doloremque laudantium totam rem aperiam.