Terränghoppningskurser

Terränghoppningskurserna på Tunarps Säteri är till för dig som vill fokusera på hoppning i terrängen. Undervisningen kan anpassas efter gruppens önskemål och vi kan garantera att det blir en utmanande och rolig ridhelg. Terränghoppningskurserna arrangeras under två helger i oktober, vanligtvis den första och sista helgen i oktober samt den första helgen i juni. Ridundervisningen sker under fredag, lördag och söndag. Ankomst sker torsdag kväll och bostäderna lämnas söndag eftermiddag.

Kursens innehåll
Varje dag består av cirka 3 timmar effektiv ridtid uppdelat på två pass om 1,5 timme. Ett ridpass per dag ägnas åt hoppning på terrängbanor eller fält. Utöver det finns möjlighet att rida uteritter och dressyr på någon av våra ridbanor eller fältövningar dvs. kadrilj- och galoppövningar på fälten. Upplägget kan ändras utifrån gruppens önskemål.

Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 9.00. Första dagen hålls genomgång av helgens upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30.

Sammanlagt deltar cirka 15-18 ridgäster per helg indelade i två grupper om max 9 ryttare. Varje grupp har sin egen instruktör. Grupperna delas vanligtvis in så att ryttarna kan rida tillsammans med den grupp som de åker med alternativt efter kunskapsnivå och riderfarenhet. Två års ridvana är ett krav för att man ska kunna hänga med i undervisningen och under uteritter.

Ridvana
Terränghoppningskurserna är våra mest krävande kurser. Har du inte varit hos oss tidigare rekommenderar vi att du i första hand bokar en vanlig helgkurs först. För att kunna delta krävs att du ridit i minst fem år samt att du rider och hoppar regelbundet.  Är du osäker på om terränghoppningskurserna som skulle passa dig så kan du kontakta oss.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, säkerhetsväst och hjälm. Hjälmar och säkerhetsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under terränghoppningskurserna bor du i lägenhet med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Tunarps Säteri

Tunarps gård

565 94 Sandhem

E-post: info@tunarp.se