Terränghoppningskurser

Terränghoppningskurserna på Tunarp är till för dig som vill fokusera hoppning i terrängen. Undervisningen kan anpassas efter gruppens önskemål och vi kan garantera att det blir en utmanade och rolig ridhelg. Terränghoppningskurserna arrangeras under två helger i oktober samt den första helgen i juni. Ridundervisningen sker under fredag, lördag och söndag. Ankomst till gården sker torsdag kväll och bostäderna lämnas söndag eftermiddag/kväll.

Kursens innehåll
Varje dag består av cirka 3 timmar ridning uppdelat på två pass om 1,5 timme. Ett ridpass per dag ägnas åt hoppning på terrängbanor eller terränghinder på fält. Utöver det finns möjlighet att rida uteritter och dressyr på någon av våra ridbanor, testa tempoträning eller fältövningar dvs. kadrilj- och galoppövningar på fälten. Upplägget kan ändras utifrån gruppens önskemål.

Samling sker i stallet, ombytta för ridning, varje dag klockan 9.00. Första dagen hålls genomgång av helgens upplägg och rutiner samt hästutdelning. Första lektionen börjar vanligtvis klockan 10.00 och andra lektionen klockan 14.30.

Sammanlagt deltar cirka 15-16 ridgäster per helg indelade i två grupper om max 8 ryttare. Varje grupp har sin egen ridinstruktör. Grupperna delas vanligtvis in så att ryttarna kan rida tillsammans med den grupp som de åker med alternativt efter kunskapsnivå och riderfarenhet. 

Ridvana
Terränghoppningskurserna är våra mest krävande kurser. Har du inte varit hos oss tidigare rekommenderar vi att du i första hand bokar en vanlig helgkurs. För att kunna delta krävs att du ridit i minst fem år samt att du rider och hoppar regelbundet. Är du osäker på om terränghoppningskurserna som skulle passa dig så kan du kontakta oss.

Utrustning
Ta med utrustning som lämpar sig för ridning, såsom sko/stövel med klack, handskar, ridbyxor, säkerhetsväst och hjälm. Hjälmar och säkerhetsvästar finns även att låna. Kläder för alla väder är naturligtvis också att rekommendera.

Boende
Under terränghoppningskurserna bor du i lägenhet med självhushåll tillsammans med det sällskap du åker med. Ni lagar er egen mat under kursen och utöver kläder och ridutrustning behöver ni även ta med egna lakan. Ni ansvar för att städa ert boende innan avfärd. Mer information om våra boende hittar du här.

Tunarps Säteri

Tunarps gård

565 94 Sandhem

E-post: info@tunarp.se