Hästar

På Tunarp finns 24 stora hästar och 12 ponnyer. För att du som ryttare ska få ut mesta möjliga av ridundervisningen hos oss, antigen du rider på ridskolan eller på någon av våra ridkurser, har vi hästar i alla storlekar och med olika temperament. Det är viktigt att du trivs med din häst! På ridskolan kommer du att få testa olika hästar och rider oftast samma häst eller ponny under fyra lektioner innan du byter. På våra ridkurser får du sköta om och rida din egna häst under hela kursen.

Ungefär hälften av våra halvblodshästar är egen uppfödning och resterande inköpta till ridverksamheten. Hästarna tränas från tidig ålder att gå i kuperad terräng och blir vana att ridas ut i grupp och hoppa i terrängen. Från tre års ålder utbildas hästarna i hoppning och dressyr. Genom att jobba med egen uppfödning och utbildning kan vi hålla en mycket god kvalitet på hästmaterialet och få fram harmoniska och positiva hästar.

Det är också viktigt för oss att våra hästar får ha ett så bra hästliv som möjligt. Därför får de alltid gå ute tillsammans i flock i våra stora och rymliga hagar. Vintertid står de uppstallade under natten i vårt vinterstall men under sommarhalvåret går de ute dygnet runt förutom den tid de används i ridundervisningen. Det är vad vi kallar ett riktigt hästliv.

Tunarps Säteri

Tunarps gård

565 94 Sandhem

E-post: info@tunarp.se