Sportlovsaktiviteter på Tunarp

Nästa vecka är det Sportlov och vi passar på att ha några extra roliga aktiviteter på ridskolan. Åka pulka efter häst, Working Equtation-kurs för barn och en helgkurs för alla ungdomar och vuxna som vill träna lite extra. Hoppas att vi ses!

Sportlovsdag 12 februari

Den 12 februari är det Sportlovsdag hos oss! Vi hoppas att snön ligger kvar så att alla som vill kan få testa att tolka (åka pulka) efter häst. Om det saknas snö har vi prova-på-ridning istället. Ta med fika och varma kläder!

För vem: Alla barn från fyra år
Var: Samling stora stallet
När: Kl. 10.00-12.00
Kostnad: 0 kr.

OBS! Anmälan krävs och det är begränsat antal platser. Sportlovsdagen är dock till för både medlemmar i TFRK och icke-medlemmar så ta gärna med en kompis till Tunarp!

Anmälan sker på: www.tunarp.se/boka

 

Working Equitation-kurs med Hannah Strandh 14 februari

Torsdagen den 14 februari finns chans för ridskolans juniorer att testa på Working Equitation. En spännande och rolig ridsport där man bland annat lär sig hantera hästen snabbt och smidigt förbi olika typer av hinder. I WE tränar dessutom ryttaren både sits, balans och koordination samt planering av bra ridvägar och tempo. Våga testa du med! Under dagen blir det två pass och fikapaus emellan. Ta med eget fika/lunch till pausen!

För vem: Alla juniorer från Ridborgargrupp
När: 14 februari kl. 09.00-14.00
Ridlärare: Hannah Strandh
Samling: 09.00 i stallet. Lektionerna rids kl. 09.45 och 12.30
Kostnad: 300 kr för medlemmar i TFRK, 400 kr för icke-medlemmar. 

Anmälan sker på: www.tunarp.se/boka

 

Helgkurs för Helén Davidsson 16-17 februari

Årets första helgkurs på ridskolan blir även den på Sportlovet i för bästa Helén Davidsson! Helén arbetar som ridlärare på Harplinge ridklubb och undervisar sedan ett par år på Tunarps ridkurser.

Under helgen kommer det att finnas möjlighet för två grupper (med max 7 ryttare) att rida för Helén. I kursen ingår två pass i dressyr, ett pass markarbete och ett pass i hoppning för båda grupperna. Varje pass är ca 75 minuter. Ta gärna med egen fika/lunch till pausen!

När: 16-17 februari
För vem: Alla ryttare från Märke 2
Kostnad: 1000 kr för medlemmar i TFRK, 1100 kr för icke-medlemmar. 
Grupp 1: Märke 3-4 (stor häst):
Samling lördag 16/2 kl. 9.00
Ridning lördag och söndag kl. 9.30 och 13.30
Grupp 2: Märke 2-3 (stor häst eller ponny):
Samling lördag 16/2 kl. 9.00
Ridning lördag och söndag kl. 10.45 och 14.45

Anmälan till kursen sker på: www.tunarp.se/boka