År 2018 har inletts med en riktigt härlig vinter och massor av snö. Ridskolan är i full gång och vi har redan smygstartat ridkurssäsongen med årets två första intensivkurser. Nästa helg fortsätter vi med fler intensivkurser och därefter väntar vårens alla helgkurser. Förhoppningsvis ses vi någon gång under det kommande året men vi vet att många av er är nyfikna på om det skett några förändringar på hästfronten och vill ha en uppdatering redan nu. Under förra året köptes tre nya hästar och en ponny in till verksamheten här på Tunarp. Först hit var hästen Teodor och prickiga ponnyn Biskvi som anlände redan i april. Teodor är en övervuxen tysk ridponny och en fantastiskt trevlig liten häst. Snäll, lagom pigg och riktigt rolig att rida, inte minst i hoppningen. Söta Biskvi fick ersätta Amir som inte riktigt trivdes med livet på ridskola och hon har utvecklats mycket under sist första år som ridskoleponny. Senare under våren och sommaren hämtade vi hem det ståtliga fuxstoet April och holländska halvblodet Corinne. April syns på bilden ovan och sin dressyrbakgrund till trots verkar hon tycka att terränghoppning är väldigt roligt. Corinne är också en yngre häst som vi hoppas kommer att trivas med livet och utmaningarna på Tunarp. Mer information om dessa fina hästar kommer här på bloggen framöver.

Under förra året lämnade även fyra hästar Tunarp. Juni, Juliette, Lafayette och Tango fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Även om ålder och långvariga skador varit orsaken till att vi tagit bort dem så känns det alltid lika sorgligt, särskilt eftersom tre av dessa var vår egen uppfödning. Ännu tråkigare var dock att vi miste Timjan, en av våra fina ponnyer, under inledningen av detta år troligtvis till följd av en skada i hagen. Livet som hästägare är stundtals lite extra kämpigt men vi gläds att alla fina hästar som vi har kvar och som gör ett riktigt bra jobb! Totalt finns det nu 35 hästar på gården, 24 stora hästar och 11 ponnyer. Stallets äldsta häst är fortfarande Totte som blir imponerande 32 år, därefter kommer Gaya och Glimmer som är 24 år. Årets lista över Tunarps hästar och ponnyer hittar du här:

Hästar
April, Corinne, Cleo, Gaya, Jasper, Joline, Klarinette, Lancelot, Leonardo, Miranda, Neptun, Newton, Othello, Owett, Paloma, Teodor, Tindra, Tosca, Udin, Umbra, Utrillo, Velvet, Verdi och Viggo.

Ponnyer
Bilbo, Biskvi, Glimmer, Hamlet, Katinka, Liesel, Russin, Teddy, Totte, Toya och Victor.