Så här års brukar vi passa på att uppdatera er lite kring vad som hänt på hästfronten under året som gått. En hel del kan vi konstatera. Vi köpte till exempel in två nya hästar och en ponny. En av dem, söta Cleo, ser ni på bilden här ovanför. Hon är en övervuxen, lokalproducerad Connemara född 2011 och en riktigt trevlig och charmig liten häst. Hon är dessutom syster till Bilbo, som kom till oss 2015, och eftersom han är lite av en favorit så kunde vi inte motstå att köpa Cleo också. Nästa sommar kommer hon att gå med mer i verksamheten så då finns det chans att lära känna henne bättre. Den andra stora hästen vi köpte var Tenor, en tioårig halvblodsvalack, som vi dock valde att lämna tillbaka efter ett par månader pga. skadeproblem. Som plåster på såren köpte vi istället ponnyn Victor som vi hoppas kommer att funka bra hos oss. Han är en snäll men riktigt pigg B-ponny från Irland.

Under förra året lämnade även fyra hästar Tunarp. Milos blev pensionär utanför Skara och Moletow får spendera sina sista år utanför Malmö. Enligt rapporter så ska de må fint och det gör även två andra pensionärer som bor här i närheten, nämligen Gazette och Fanfar. Det känns alltid lika härligt att ge våra fina trotjänare ytterligare ett par år i ett lugnare tempo. Tråkigare och sorgligare var dock att vi fick ta farväl av Troja och Emil under förra året som haft problem med skador en längre tid. Kvar i stallet står nu 25 stora hästar och 12 ponnyer. Totalt 37 hästar och det var faktiskt längesen vi hade så få hästar, men nästa år blir det förhoppningsvis ett par nya. Stallets äldsta häst är fortfarande Totte som blir 31 år och därefter kommer Gaya och Glimmer som är 23 år. Vi fick inte några föl under 2016 och har inte heller några inplanerade till 2017, men vi får se hur det blir sedan. Vi hoppas ju så klart att vi ska ha fler Tunarpsföl i framtiden! Årets lista över Tunarps hästar och ponnyer hittar du här:

Hästar
Cleo, Gaya, Jasper, Joline, Juliette, Juni, Klarinette, Lafayette, Lancelot, Leonardo, Miranda, Neptun, Newton, Othello, Owett, Paloma, Tango, Tindra, Tosca, Udin, Umbra, Utrillo, Velvet, Verdi och Viggo.

Ponnyer
Amir, Bilbo, Glimmer, Hamlet, Katinka, Liesel, Russin, Timjan, Teddy, Totte, Toya och Victor.
%d bloggare gillar detta: