Efter en snabb koll inser jag att det var en mindre evighet sen det senaste inlägget kom ut här på bloggen. I våras närmare bestämt, precis när vi dragit igång de första helgkurserna och kommit ut i skogen efter vintermånadernas ridhuslektioner. Jag hoppas att ni där ute även har tillgång till instagram så att ni ser att det faktiskt har hänt en hel del under den tiden som gått, även om man inte kan tror det om man tittar in här på bloggen. Kanske har du, kära läsare, dessutom haft anledning att besöka oss i verkligheten på ridskolan eller på någon av våra ridkurser. Det har i alla fall varit en rolig och intensiv period på Tunarp sedan dess. Först med vårens alla helgkurser, ridskola och förberedelser inför sommarsäsongen. Hagar, bostäder, anläggning och stall har fixats iordning inför sommaren och det har som vanligt varit massor att göra. I år har vi dessutom renoverat ridhuset som fått nytt tak, ljusinsläpp längs långsidorna och ny panel ovanför sargen. Den här veckan målas sargen och den nya panelen och förhoppningsvis blir det premiärridning någon gång nästa vecka i ett lite fräschare ridhus.

Det har också skett uppdateringar på hästfronten då vi har köpt in två nya hästar under de här senaste månaderna, femåriga connemarastoet Cleo och tioåriga halvblodsvalacken Tenor. Två pigga och trevliga hästar som vi hoppas kommer att funka bra i vår verksamhet. Två hästar har också fått gå i välförtjänt pension nu efter sommaren, nämligen Milos och Moletow. Dessa två herrar kommer att lämna ett stort hål efter sig, eftersom de båda var väldigt omtyckta av många ryttare och uppskattade som hästkollegor. Det känns dock alltid bra att veta att de får ha ett par fina år framöver med en någon lugnare tillvaro än här på Tunarp.

Vi har avverkat tio sommarkurser sedan vi hördes sist, med allt vad det inneburit av långa promenader till hagen, svettiga dressyrpass, regniga dressyrpass, fina uteritter, hoppning på banan och i skogen och så klart traditionsenligt hästbad i Stråken. Även om kameran varit framme en del under våren och sommaren så blir det sannolikt inga bilder eftersom bloggerskans minneskort gick rakt av och verkar vara bortom räddning. Minst sagt bittert då det innehöll alla bilder mellan april och juni, så ni får helt enkelt komma tillbaka igen så att jag kan ta nya bilder! Den enda trösten är att det i alla fall fanns några bilder från mobiltelefonen att minnas sommaren med. En sommar med många soliga, ljusblåa dagar (och en del regniga så klart). En sommar som naturligtvis var alltför kort.