Det börjar likna vår nu. En kylig och snöig marsmånad har passerat och ett efter ett dyker de efterlängtade vårtecknen upp. Tranor som trumpetar på fälten, tussilago i skogsbrynet, hästhår i stallgångarna och en stundtals värmande vårsol. Bloggerskan vårstäder lite på bloggen och lägger upp bilder som försvunnit från diverse blogginlägg. Jag konstaterar att det blivit många blogginlägg under de senaste åren och att de flesta handlar om livet, hästarna och årstidsväxlingarna här på Tunarp. Det är kanske inte så konstigt att just årstiderna spelar en väldigt viktig roll för oss som bor här ute på landet. Från det att vi öppnar ögonen och kliver ut genom dörren så befinner vi oss i naturen som ständigt påminner oss om sin föränderlighet och styrka. Minsta väderförändring kan förstöra planeringen eller skänka glädje i form av en oväntad möjlighet till en fin uteritt eller en trädgårdsfika i solskenet. Personligen är våren en riktig favorit och jag verkar få medhåll från mina fyrbenta kollegor. I hagen rullar hästarna sig glatt i leran, njuter av solen och busar med varandra. På ridlektionerna visar de tydlig arbetsvilja och under vårens första uteritter bjuds det på frustningar och glädjeskutt. Det känns hoppfullt nu, mer vår åt alla!

Velvet och Umbra blickar ut från rasthagarna. Kanske längtar även de efter grönare tider och mer vår.