God fortsättning alla bloggläsare! Hoppas att ni också har njutit av sköna lediga dagar över jul och nyår, precis som vi har gjort här på Tunarp. År 2016 har inletts med ett par riktigt fina vinterdagar och så här lagom till trettondagen har temperaturen krupit ner under 10 minusgrader. Det är kallt men samtidigt otroligt vackert, eftersom vi dessutom har fått ett par centimeter snö. Hästarna står mest och mumsar hösilage ute i hagarna men har fått börja arbeta lite igen efter julledigheten då ridskolan precis dragit igång. En hel termin med ridlektioner väntar och längre fram även intensivkurser så klart, även om det känns långt till mars just nu.

Om det kommer att bli några nya hästar eller betäckningar av ston i år, återstår att se. Det blir tyvärr inte några föl tills sommaren, eftersom vi prioriterade renoveringar av husen här på gården förra året. Under året som gått har vi dock köpt in tre fina nya hästar. Tosca och Utrillo, som kom hit i maj och connemaraponnyn Bilbo som kom i början av hösten. Vi håller fortfarande på att lära känna dem men hittills har de skött sig bra och de verkar alla tre ha potential att bli fina Tunarpshästar. Den enda hästen som lämnade gården under förra året var Gazette, som har blivit pensionär utanför Mullsjö. En pigg pensionär skulle det visa sig! I stallet står nu 27 stora hästar och 12 ponnyer. Stallets äldsta häst är fortfarande Totte som blir 30 år och därefter kommer Milos som blir 25 år. För dig som känner att du behöver uppdatera dig om hästarna och ponnyerna på Tunarp så kommer årets lista här.

Hästar
Gaya, Jasper, Joline, Juliette, Juni, Klarinette, Lafayette, Lancelot, Leonardo, Milos, Miranda, Moletow, Neptun, Newton, Othello, Owett, Paloma, Tango, Tindra, Tosca, Troja, Udin, Umbra, Utrillo, Velvet, Verdi och Viggo.

Ponnyer
Amir, Bilbo, Emil, Glimmer, Hamlet, Katinka, Liesel, Russin, Timjan, Teddy, Totte och Toya.

Utrillo solar sig i vinterhagen