Toya

Toya
Nu var det verkligen länge sedan någon av våra fina hästar fick lite extra uppmärksamhet här på bloggen. Så det känns roligt att äntligen få presentera lilla Toya. Toya kom till oss för ett och ett halv år sedan tillsammans med hästen Vega, en häst som vi tyvärr fick lämna tillbaka kort därefter. Toya visade däremot tidigt att hon var en ponny med många kvalitéer och har väl förtjänat sin plats här på Tunarp. Hon är en mycket snäll ponny som tar god hand om sina små ryttare, oavsett om de är erfarna eller inte. Tempot är alltid lagom snabbt både i skogen, på banan och över hinder. Kort sagt är Toya en ponny som vi tror att många av våra ryttare kommer att tycka om.

Som ni kanske märkt börjar det nu bli väldigt många vita ponnyer i ponnyhagen och vi har bestämt att det nog får bli köpstopp på skimlar ett tag fram över. Visst är de fina vår vita ponnyer – Emil, Hamlet, Glimmer, Toya och Amir – men det är ju lite opraktiskt att vara skimmel när höstleran kommer. Som tur då att Toya är en favorit hos många så att hon får pälsen fixad och fin varje dag av sina förväntansfulla ryttare.

Fakta Toya
Född: 2006
Härstamning: Okänd
Färg och tecken: Skimmel.
Övrigt: Inköpt 2014. Importerad från Nederländerna. Kallades innan dess Latoya.

Toya hoppar på stora terrängbanan