Nio intensiva veckor med sommarkurser är förbi. Det är både skönt men också lite tråkigt. Vi vandrar runt på gården och funderar på var alla människor är, här är det så tomt och stilla. Det har verkligen varit en riktig toppensommar, fullbokad med massor av trevliga ryttare och där hästarna har skött sig fint. Solen har kanske varit lite selektiv och bara valt att skina vissa veckor men sommaren fick åtminstone ordentlig revansch nu i augusti. Det glädjer oss också mycket att så många redan har bokat om till nästa sommar, det innebär ju att vi ses nästa år igen!

Som tur är så varar tomrummet efter sommarkurserna inte länge för redan nu drar ridskolan igång igen och det med besked. Vi inledde ridskolestarten med en solig Kom-igång-kurs och nu i veckan startar ridlektionerna. Drygt 120 uppsittningar per vecka räknar vid med under hösten och det är nytt rekord. Aldrig tidigare (som vi kan minnas) har ridskolan haft så många ryttare, och det känns så klart fantastiskt roligt! Så även om ridskolestarten innebär att tempot sjunker lite efter den hektiska sommarsäsongen så kommer det att vara full fart på kvällarna och då även på fredagar. Där har vi nämligen startat tre nya grupper som vår nya ridlärare Nickilee Ångman kommer att ansvara för. Trycket på nybörjargrupperna är stort och vi har inte kunnat erbjuda plats till alla som hör av sig, men vi hoppas att vi kommer att kunna starta ytterligare någon grupp längre fram i höst. Till alla nya och gamla ridskoleryttare: Hjärtlig välkomna till höstterminen!

Hästarna njuter av sol och ledighet på Mohagens svälter