Våra böner till vädergudarna har inte riktigt fått gehör ännu får såväl midsommar som årets första två sommarkurser har varit ganska blöta. Vädret för vecka 27 ser lovande ut så vi håller fortsatt tummarna för sommaren. Snart kanske vi får plocka av oss regnkläderna och svettas på ridpassen som omväxling. Men mellan skurarna så passar vi på att visa upp lite nyheter. Under hela året och inte minst under våren så lägger vi mycket energi och tid på att göra små och stora förbättringar på gården. Det finns alltid saker att fixa med på ett ställe som Tunarp. I år har ponnystallet fått fina röda spiltväggar som ökar säkerheten för våra ponnyryttare och som dessutom gör att varje ponny går att sätta fast med två grimskaft när man borstar. Praktiskt och snyggt tycker vi! Hammaren har genomgått en stor förändring och fått både nytt tak och ny färg. Hamburgbanan har uppdaterats med fyra nya hinder och lite välbehövlig målarfärg. Vi hoppas att hästarna kommer att vänja sig vid de nya hindren snart och uppskatta dem lika mycket som vi. Den störst nyheten är dock våra nya hästar – Tosca och Utrillo – som kom till oss i slutet av maj och som nu börjat hänga med på sommarkurserna. Tosca är ett nioårigt sto som importerats från Belgien och Utrillo är en åttaårig valack som är född i England. Det kommer så klart att ta tid innan vi hinner lära känna dem fullt ut och de finns mycket på Tunarp att vänja sig vid. Men hittills är vi supernöjda med dessa två fina hästar som verkar vara trevliga i både dressyr, hoppning och ute i Tunarpsskogen. Det ska bli mycket spännande att se hur de utvecklas. Hoppas att ni vågar pröva dem!