På Tunarp har år 2015 inletts med snö och vinterväder. Januari är snart förbi, vårterminen på ridskolan är i full gång och vi laddar inför intensivkurserna i mars. Till våren finns också planer på att köpa in ytterligare en eller två stora hästar samt att betäcka något av våra ston. Tyvärr fanns det inte tid till det förra året och därför kommer vi inte att få några föl denna sommaren heller. I stallet finns nu totalt 37 hästar, 26 stora hästar och 11 ponnyer. För första gången på flera år så är det faktiskt bara en unghäst, Amir, som är under sju år.

Under året som gått fick vi säga farväl till fina Hassan som tyvärr råkade ut för en olycka i hagen och bröt benet. En härlig ponny som vi verkligen saknar! Lilla Devina fick också sluta sina dagar på Tunarp efter många år och Fanfar skickades i väg för att leva sina sista år som pensionär. Under våren kom årets nytillskott, ponnyn Toya och hästen Vega, till Tunarp. Toya är fortfarande kvar men Vega skickade vi tillbaka efter bara några veckor eftersom hon inte kändes helt frisk och rätt för vår verksamhet. Istället fick vi säga hej till Amir som kom till Tunarp i början av hösten och verkar trivas bra med både ponnyerna och sina ryttare.

Stallets äldsta häst är nu Totte med sina 29 år och därefter kommer Milos som blir 24 år. De är otroligt fräscha för sin ålder och vi får se om de någonsin tänker pensionera sig. För dig som känner att du behöver uppdatera dig om hästarna och ponnyerna på Tunarp så kommer årets lista här!

Hästar
Gaya, Gazette, Jasper, Joline, Juliette, Juni, Klarinette, Lafayette, Lancelot, Leonardo, Milos, Miranda, Moletow, Neptun, Newton, Othello, Owett, Paloma, Tango, Tindra, Troja, Udin, Umbra, Velvet, Verdi och Viggo.

Ponnyer
Amir, Emil, Glimmer, Hamlet, Katinka, Liesel, Russin, Timjan, Teddy, Totte och Toya.