Sarah och Paloma

Nu är det dags för ytterligare en presentation av våra fina medarbetare här på Tunarp, nämligen Sarah Augustsson. Vi träffas för en snabb intervju strax innan Sarah ska sticka iväg och bowla tillsammans med TFRKs ungdomssektion och ett stort gäng med glada ridskoleungdomar. Att Sarah engagerar sig i ridskolan och föreningen även på fritiden uppskattas av många och titeln ”Årets Ungdomsledare” som hon utnämnts till i vårt distrikt känns verkligen välförtjänt! Ändå var det lite av en slump att Sarah sökte praktik just på Tunarp när hon gick på gymnasiet. Egentligen red hon på en annan ridskola och hade egen häst, men efter sex veckors praktik hösten 2010 fick hon erbjudande om att arbeta i stallet på helgerna och sen har det bara rullat på. Ett år senare började hon hålla i lektioner på ridskolan och nu jobbar hon nästan heltid på ridskolan och undervisar även på våra ridkurser.

Vad är det bästa med Tunarp?
”Den fina omgivningen på gården, hästarna och de tvåbenta kollegorna”, säger Sarah och lägger sedan snabbt till ”Paloma!” med ett nöjt leende. Det är med andra ord ingen tvekan om vem Sarahs favorithäst är.

Hur är du som instruktör?
”Jag försöker att puscha mina elever, på ett positivt sätt”, säger Sarah och berättar att hon alltid försöker ge mycket feedback till både barn och vuxna som hon undervisar.

Hur är det att vara instruktör på Tunarp?
”Jätteroligt”, säger Sarah och berättar att hon tycker att det är kul att lära känna sina elever och se deras utveckling. På ridskolan, där hon arbetar mestadels, är det dessutom en väldigt härlig gemenskap. Vi som jobbar med Sarah vet också att det är hon som med sitt engagemang och positiva sätt starkt bidrar till den där härliga stämningen. Sarah har sedan länge även varit aktiv i Tunarps Fältrittklubb och framförallt i ungdomssektionen, som anordnar massvis med roliga aktiviteter på ridskolan.

Favorithäst?
”Behöver jag säga det igen?”, säger Sarah och skrattar. Nä, nog vet vi att det är Paloma som ligger Sarah närmast om hjärtat. Hon berättar att Paloma egentligen inte alls är hennes typ av häst. Hon föredrar faktiskt betydligt lugnare hästar, men det var något särskilt med Paloma redan från först stund. Kärlek vid första ögonkastet helt enkelt. Till sommaren kommer dessutom Paloma att följa med Sarah när hon ska gå sin ridledarutbildning. När jag frågar om det verkligen inte finns någon annan häst så medger hon att Tango kommer på en avlägsen andraplats.

Kort fakta om Sarah
Ålder: 20 år
Bor: I Sandhem
Rider: På Tunarp.
Familj: Mamma, pappa och två bröder.
Yrke: Ridinstruktör.
Hobby: Tycker mycket om att fota och att vara med sina hundar.

Sarah och fina Paloma

Årets Undgomsledare tillsammans med Årets Ungdomssektion