Det är inte ofta som vi får njuta av vårväder redan i februari. Även om det fortfarande är en ganska blek vintersol som lyser så gör fågelsången och barmarken att stegen känns lite lättare. Känslan av att kunna rida ut i bara tröja när man kommer hem från jobbet är ju inte helt fel heller. Hästarna busar runt i hagarna, och ibland även i ridhuset, och längtar nog till den dagen då de ska få komma ut i större hagar. Vi passar på att ta ner ett par träd runt hus och stallbyggnader som länge hotat med att trilla ner. Veckans ord är ”arborist” dvs. yrkestiteln för de här två killarna som med hjälp av en klättersele och en motorsåg sågar ner träden med början från trädkronan och nedåt. Inget jobb för den som har höjdskräck direkt men det kommer bli fint med en nytt utseende på allén upp till huvudbyggnaden.

Trädsågning på hög nivå