Februari är årets kortaste månad, fast det känns ibland som den längsta. Det hade varit härligt med snö och vinter men om det nu inte är möjligt så vill vi ha vår. Fågelkvitter, vårblommor, uteritter i vårsolen och hästar utan vinterpäls. Nu med detsamma! Fast kanske är det bra att längta lite. Det är så här års som det finns tid att ladda batterierna inför en ny intensiv säsong. Tid att ägna sig åt lite inomhusarbete istället. Bloggerskan gräver ner sig i Tunarps arkiv med artiklar om ridverksamheten, från sextiotalet fram till nutid. Minst sagt fascinerande läsning! Visste ni till exempel att vi byggde länets största ridhus 1974? Eller att Tunarps Fältrittklubb hade ett hopplag som tävlade i allsvenskan på den tiden? Någonstans i arkivet dyker också denna fantastiska bild upp. Den är tagen under de första åren då ridverksamheten startat upp, alltså runt 1968-1969. Med på bilden är Tunarps första ridinstruktör, Rolf Björs, och en relativt ung arkitekt vid namn Bertil Thafvelin som knappast anade att han just startat upp en ridverksamhet som skulle fortgå i över fyrtiofem år. I bakgrunden syns också några av Tunarps allra första hästar – Ponda, Umbra, Nettan, Jasmine, Maritza och Carina. Bonuspoäng till den som vet vem hästen längst fram är för det vet inte ens vi.

Ridinstruktör Rolf Björs, Bertil Thafvelin och några av Tunarps första hästar