Verdi

Verdi
Verdi har verkligen varit sommarens och höstens stjärnskott här på Tunarp. Det är få som ridit honom som inte blivit förtjusta i denna charmiga lilla häst. Då har han inte ens gått med i verksamheten särskilt länge och vi tror att han bara kommer bli ännu bättre på sikt. Verdi är trevlig, mjuk och följsam i dressyren och en riktigt säker hoppare, trots sina unga år. Som alla andra Tunarpsfödda hästar är han också uppvuxen med ridning i terrängen och tar sig fram med säkra fötter över stock, sten och hinder som finns där.

Precis som sin syster Troja är Verdi en kvickfotad liten häst, som inte ligger så mycket över ponnymåttet i mankhöjd. Att han är en fjärdedel ponny går inte heller att missta sig på när man tittar på honom. Han är till och med så rund över ryggen att han får ha svanskappa precis som ponnyerna för att hindra att sadeln inte glider fram över den icke-existerande manken. Men säg inget till honom, för i Verdis värld är han nog minst 1,75 m i mankhöjd. Men är man ett stjärnskott får man faktiskt ha höga tankar om sig själv.

Fakta Verdi
Född: 2008
Far: Sandakan
Mor: Venus
Morfar: Milano
Färg och tecken: Mörkbrun, vt skj stjärn, vt snopp, vb: vt kr-vt kot, hb: vt ökotl.
Övrigt: Valack. Svenskt halvblod/New forest. Född på Tunarp. Tillhör Venus släkt och är halvbror till Troja.

Verdi och Amanda Syrén-Kronqvist som ridit in honom

Verdi som föl

Verdi och Velvet som föl