November har dragit in milt och fuktigt väder över Tunarp. I hagarna går ett gäng glada men väldigt leriga hästar. Regnet var visserligen välkommet och har gjort att vattennivåerna åter stigit i sjöar och dammar på gården. Men i övrigt lämpar sig höstrusket bäst till att sitta inne, dricka te och planera inför kommande vårsäsong. Det återstår endast ett par veckor innan hästarna får sin vintervila och vi kan se tillbaka på en fin höst med helgkurser och terränghoppningskurser. Någon som däremot inte vilar är bävern (och hans familj?) som kapar mängder av träd längs Kvarndammen, bland annat på den sidan där Stora terrängbanan finns. Ett imponerande arbete från ett så litet djur! Bloggerskan funderar dock på om det går att dressera bävrar att ta ner träd på ett lite mer kontrollerat sätt. Det kunde ju vara användbart inför kommande vår då det är dags att bygga nya terränghinder igen…

Bävertuggade träd