Umbra

Umbra

Umbra
Umbra är en häst med attityd. I ordets positiva bemärkelse såklart. Umbra tar helt enkelt ingen skit från någon annan häst och knappast från någon ryttare heller. Det hindrar henne dock inte från att vara en riktigt rolig häst att rida. Pigg, positiv och arbetsvillig. Hon trivs utmärkt med hoppning, både på banan och i terrängen, men är även trevlig att rida i dressyren. Sen är hon stundtals fortfarande en unghäst som har svårt att veta vad hon ska göra av sin överskottsenergi. Så det dröjer kanske ett tag innan hon blir en nybörjarhäst.

Umbra är född på Tunarp och är helsyster med Tindra. Hon är också vår alldeles egna ”indianhäst” eftersom hon har en samling speciella tecken på benen och bålen som sällan syns på svenska halvblod. Det ser ut som att någon missat lite när de skulle måla dit tecknen på hennes ben och huvud. Men egentligen passar det henne väldigt bra. En tuff indianhäst som utmärker sig i hagen så väl som på ridbanan.

Fakta Umbra
Född: 2007
Far: Chess
Mor: Tintomara
Morfar: Lambert
Färg och tecken: Brun, genomgående bläs, vfr: vitt knä, vb: vt hstrp, hfr: vt hstrp, vb: vt hstrp, vt fläck på skanken, vt fläck på buken.
Övrigt: Sto, halvblod, född på Tunarp, tillhör släkten ”ette-hästar”, helsyster med Tindra.

Umbra som föl

Tintomara med Umbra

Tintomara med Umbra

Umbras mage

Umbras mage

Umbras knä

Under Umbras haka

Under Umbras haka

Umbras bakben

Umbras bakben