På Tunarp börjar naturen skifta i gult och det vilar en fuktig dimma över gården på morgonen. Hästarna börjar längtansfullt titta efter hösilagebalarna när gräset på betet tar slut. Svalorna och gässen lämnar gården och hösten kommer hit istället. Till veckans helgkurs kom också ett glatt gäng med norskor som intog gården med allt vad det innebar. Plötsligt säger vi ”ta tøylene”, ”stramme jorten”, ”ri dressur”, ”kjempe gøy” och till slut är det oklart vilket språk som egentligen talas i stallet. Men språket till trots så förstår vi varandra och enas i en gemensam kärlek till hästarna på Tunarp, som sköter sig utmärkt denna helg. Det blir riktigt fin hoppning både på banan och på terrängbanorna. Uteritterna i den härliga höstluften gör både kroppen och själen gott. Förhoppningsvis kan de glada norskorna ta med sig lite av den känslan hem till Norge.

Umbra synes det er gøy med sprang

Umbra synes det er gøy med sprang