Troja

Troja

Troja
Tunarps egna yrväder Troja har visat sig vara en riktigt pigg och rolig liten häst. Men vi kunde kanske inte räkna med något annat resultat när vi valde att kombinera mamma Venus (som var en ruskigt snabb liten ponnykorsning) med fullblodshingsten Krius. Gillar du kvicka fötter och en häst i behändig storlek så är valet enkelt. Precis som våra andra fina unghästar så trivs Troja bra med det mesta, från dressyr till terränghoppning.

Troja är född på Tunarp och halvsyster med Verdi. Lillebrorsan saknar Trojas fullblodstemperament men har nog inga problem att hålla jämna steg med sin syster. Att de båda är en fjärdedel ponny märks kanske mest på storleken men också på ett glatt med envist sinnelag. Det enda som är tråkigt med Troja är att hon hittills dragits med skador och inte kunna gå med så mycket i verksamheten. Förhoppningsvis är det dock en övergående fas så att fler kan få chansen att pröva att rida henne i framtiden. Just nu verkar hon vara på bättringsvägen och ska börja gå med på lektioner igen. Vi håller tummarna för vårt lilla yrväder.

Fakta Troja
Född: 2006
Far: KriusXX
Mor: Venus
Morfar: Milano
Färg och tecken: Brun, vita hår på nosryggen, snopp, vfr: vt kot. – vt ökotl., vb: vt ökotl., hfr: vt hkotl., hb: vt ökotl.
Övrigt: Sto, korsning, född på Tunarp, tillhör Venus släkt, halvsyster till Verdi.

 

Vintertroja

Vintertroja

Sommartroja

Sommartroja