Tindra

Tindra

Tindra
Tindra är inte bara en skönhet utan också en pigg, känslig och rolig häst att rida på. Precis som de andra t-hästarna, födda 2006, är hon fortfarande relativt ny i verksamheten men många har redan fått upp ögonen för denna pärla till häst. Tindra älskar hoppning på banan och i skogen och studsar över hindren som en liten gummiboll. På dressyrbanan är hon lyhörd, följsam och mjuk. Ibland blir det kanske mer balansträning än ryttarna har förväntat sig, men om du inte har något emot hennes något busiga unghästcharm så är hon väl värd att pröva.

För er som har träffat Tindras mamma, Tintomara, så är nog likheterna slående. Kroppsformen, bläsen, de pigga öronen och de fyra vita strumporna – hon är kort sagt en kopia av sin mor.  Helsyster Umbra ser helt annorlunda ut och har en kaxighet som Tindra saknar även om de båda fått mer temperament och fart än sin mamma. Vänligheten kommer nog från mamma och den kommer säkterligen vinna många ryttarhjärtan framöver.

Fakta Tindra
Född: 2006
Far: Chess
Mor: Tintomara
Morfar: Lambert
Färg och tecken: Brun, genomgående bläs, vit underläpp, vfr: vt 3/4 str., vb: vt 3/4str., hfr: vt 3/4str., hb: vt 3/4str.
Övrigt: Sto, svenskt halvblod, född på Tunarp, tillhör släkten ”ette-hästar” och är helsyster till Umbra.

Tindra i täten före Newton och Fanfar

Tindra i täten före Newton och Fanfar

Tindra hoppar

Tindra hoppar