Det är inte särskilt ofta som bloggerskan sköter om hästar och stall. Det brukar mest vara på julafton då ordinarie personal har semester och hela familjen inleder julfirandet med traditionsenlig stalltjänst. Ibland blir det ytterligare ett par dagar till och just denna helgen var det dags igen. Stalltjänst kanske låter som ett slitigt jobb men faktum är att det är riktigt mysigt. Att kliva upp i ottan och sakta vandra ner mot stallet, troligtvis som den enda vakna människan på hela gården. Att vara den som får möta 38 par förväntansfulla hästöron innan morgonfodringen. Skrapande hovar och otåliga frustningar som frågar samma sak: ”När kommer maten?!”.  Att få pyssla om hästarna och ägna sig åt lite kroppsarbete som omväxling är också trevligt. Dessutom fanns det ju chans att hänga med lite på helgens intensivkurs i hoppning. Veckans bonus för bloggerskan och hennes hoppglada men vilda unghäst! Förresten, någon som känner igen mulen?

Söndagskväll i vinterstallet