Tango

Tango

Tango
Det är svårt att stå emot Tango när han visar sin charm och nog är han en riktig snygging dessutom. En stor och högrest fuxkille med bred bläs och nyfiken blick, man kan förstå att han snabbt jobbat sig upp i hierarkin ute i hagen. Även hos våra ryttare verkar han bli mer och mer populär allteftersom han utvecklats från en trotsig tonåring till en riktigt fin ridhäst. Han är en duktig och stadig hopphäst både på banan och på hinder ute i skogen. På dressyrbanan kräver han kanske lite mer men det är det värt för att få sväva fram på detta muskelpaket.

Tango är född på Tunarp och tillhör den stora släkten av ”ette-hästar”. Han är halvbror till Velvet och även vår saknade Sonett. När Tango föddes var ju såklart tanken att han också skulle ha ett namn som slutade på ”-ett”. Men alla förslag röstades av någon anledning ner, däribland Tarkett, Tourett, Tablett och Toalett! Det fick bli Tango istället efter hans dansanta mor och ni som minns Balette kan säkert se att Tango är mycket lik henne. Till utseendet i alla fall, ridmässigt är Tango betydligt smidigare och mer lättriden. Om du inte tidigare haft chans att pröva Tunarps nya och stiliga danskung så föreslår vi att du gör det.

Fakta Tango
Född: 2006
Far: Chess
Mor: Balette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Fux, genomgående bläs, vt ul., vt fläck öl., vfr: vt 3/4str. – vt hstr., vb: vt hstr., hfr: vt hstr.
Övrigt: Valack, halvblod, född på Tunarp, tillhör släkten ”ette-hästar”, halvbror med Velvet och Sonett.

Tango tar igen sig

Tango tar igen sig

Tango hoppar

Tango hoppar