Igår fick vi ta ett sista farväl av en av Tunarps riktiga trotjänare – Thoreau. Han insjuknade hastigt i kolik under söndagskvällen och trots veterinärinsatser kunde vi inte rädda hans liv. De säger att en olycka aldrig kommer ensam och det är en smärtsam sanning för oss just nu. Men det finns en tröst i att veta att Thoreau blev 28 år gammal och var en otroligt pigg och glad häst fram till sin allra sista dag. Han var en häst som gick genom livet med öronen spetsade framåt och det finns många fina minnen att se tillbaka på för oss som fått följa honom under alla år han varit här på Tunarp. Hur han brukade sträcka fram nosen och lägga huvudet på sned för att säkert fjäska till sig alla eventuella äpplen hos förbipasserande ryttare i stallet, hur omöjlig han alltid var att fånga i hagen, hur han stolt gick längst fram i ledet på Hubertusjakterna under många år eller hans vänskap med unga Tango som alltid lyckades locka fram de allra mest busiga unghästfasoner även hos gamlingen Thoreau. Du kommer alltid finnas i våra hjärtan, Thoreau.

Thoreau

Thoreau