Paloma

Paloma

Paloma är en relativt ny bekantskap för ryttarna på Tunarp. Hon kom till oss för knappt tre år sedan och har börjat bli en favorit hos alltfler. Paloma är en häst för dig som gillar fart och vill ha en stadig och orädd häst. Hon älskar att ta sig fram i Tunarpsskogen och är en otroligt säker hoppare. Som täthäst längst fram på våra uteritter gör hon alltid ett strålande jobb. Under det senaste året har hon utvecklats mycket och även blivit riktigt trevlig på dressyrbanan. Har du inte haft möjlighet att pröva henne innan så är det hög tid att göra det i år.

Paloma är precis som många av våra andra hästar inköpt och kommer ursprungligen från Holland. Hur hennes liv sett ut under hennes första sju år vet vi tyvärr mycket lite om. Hur fick hon sitt namn ”Wild Rose”? Har hon haft flera ägare? Har någon tävlat med henne? Lite nyfiken är man ju. Men kanske spelar allt det där mindre roll, för nu är hon en Tunarpshäst. Och nog verkar hon trivas ganska bra med den tillvaron. Vi har dessutom en känsla av att hon kommer bli en av de där Tunarpshästarna som många minns.

Fakta Paloma
Född: 2003
Far: Burggraaf
Mor: Nachtrose
Morfar: Hofnar
Färg och tecken: Brun, skjuten stjärn,
Övrigt: Sto, inköpt 2010, kommer ursprungligen från Holland och kallades tidigare ”Wild Rose”.

P.S. Spana gärna in videon med Paloma och Sarah Augustsson som galopperar i snön på http://www.youtube.com/watch?v=Ikysonxb9Wg D.S.

Paloma tar ett dopp i Stråken