Januari är kanske inte roligaste månaden på året. Inte om man spenderar dagarna i en ganska trist rasthage. Ibland är det visserligen snö, det kan vara lite roligt. Då kan man rulla sig och springa runt och busa med sina hästkompisar. Ibland är det lera, då kan man också rulla sig även om ryttarna sällan uppskattar att behöva ta hand om en lerinpackad häst. Så det är nog inte så förvånande att veckans stora händelse i hagen är när vi för första gången släpper ut Lafayette med ett blått täcke. De flesta av Tunarps hästar har aldrig haft ett täcke på sig och heller inte sett någon annan häst ha det heller. Ponnyer, unghästar och stora hästar trängs vid staketen och sträcker sig långt in i hagen för att få komma i närheten av den spännande blå hästen. När Lafayette rör sig rusar de förtjusta iväg och frustar uppspelt för att sedan återkomma till staketet och nyfiken spana in henne igen. Lafayette ser minst sagt bekymrad ut och verkar inte förstå varför just hon drabbats av detta elände!

Veckans sensation i hagen – Lafayette i ett blått täcke