God fortsättning på det nya året! Hoppas år 2013 blir ett år fyllt av härliga hästminnen, soliga ridturer och ridutmaningar. För dig som känner att du behöver uppdatera dig om hästarna på Tunarp kommer hela listan här nedanför. Just nu har vi 40 hästar på gården, varav 29 stora hästar och 11 ponnyer. Det var faktiskt länge sedan vi hade så få hästar. En av förklaringarna är att vi inte fått fram några föl de senaste fyra åren och därför har få unghästar. Inte heller denna sommar kommer vi få några föl men det blir minst ett år 2014, om vi har lite mer tur med våra betäckningar i år.

Under året som gått fick vi säga farväl till Aurora som gick i pension, Nimbus som vi lämnade tillbaka och till Nocett som vi blev tvungna att ta bort efter en lång tid av hältor och hovproblem. Många är de som saknar dessa underbara hästar! Vi fick också välkomna ponnyn Teddy och pigga Umbra in i ridverksamheten. Umbra är en trevlig häst som vi tror kommer utvecklas mycket även under kommande år, precis som Tango, Tindra och Troja gjort under sin andra säsong på Tunarp. Våra v-hästar – Velvet, Verdi och Viggo – är yngst i stallet just nu och blir fem år till sommaren. De kommer att börja gå med i verksamheten framöver vilket vi ser fram emot. Troligtvis kommer vi även köpa in ytterligare någon häst under våren. Stallets gamlingar, Thoreau och Totte, fyller 28 respektive 27 år under år 2013. Båda är still going strong vilket är ganska imponerande, eller hur? Efter två veckors julledighet är samtliga 40 hästar redo att börja jobba igen och förhoppningsvis träffar du dem någon gång under kommande år!

Stora hästar: Devina, Epok, Fanfar, Gaya, Gazette, Jasper, Joline, Juliette, Juni, Klarinette, Lafayette, Lancelot, Leonardo, Milos, Miranda, Moletow, Neptun, Newton, Othello, Owett, Paloma, Sonett, Tango, Thoreau, Tindra, Troja, Umbra, Velvet och Verdi.

Ponnyer: Emil, Glimmer, Hamlet, Hassan, Katinka, Liesel, Russin, Teddy, Timjan, Totte och Viggo.

Hoppglada Tindra