Owett

Owett

Owett

Stor som en jätte, snäll som en hund och lurvig som en björn. Det är Owett vi pratar om och det sistnämnda gäller som tur var bara nu på vintern. Att han är stor råder det ingen tvekan om. Om han är störst i stallet har vi inte lyckats slå fast, han har gott sällskap av Lafayette och de båda mäter runt 175 cm i mankhöjd. Att han är snäll och trevlig att rida, trots sin storlek, kan nog de flesta som ridit på honom hålla med om. Owett trivs bra på dressyrbanan och har inget emot att kliva över ett eller annat hinder. Om du höjer upp hindren lite så börjar han hoppa på riktigt och det är en upplevelse! Att han är lurvig framkommer nog på bilden härintill.

Owett är född på Tunarp och är släkt med alla ”ette-hästar” såsom Gazette, Juliette och Lafayette. Han kom faktiskt att få sitt namn redan under den ödesdigra natten då han föddes. Mitt i natten väcktes vi nämligen av ett tumult i stohagen nedanför högra flygeln där ett nyfött litet fölet med ovanligt långa ben på ett högst ”ovettigt” sätt trasslat sig in under staketet och in i trädgården. Hängandes över staketet var två upprörda ston, hans mamma Klarinette och ett annat dräktigt sto som var fast övertygad om att fölet var hennes. Det hela slutade väl och vi kunde välkomna vårt alldeles egna ovett till världen. Fast det fick ju bli Owett till slut. Att han blivit betydligt vettigare sen den där natten för elva år sedan vågar vi i alla fall påstå. Vi vågar till och med påstå att han blivit riktigt bra.

Fakta Owett
Född: 2002
Far: Quite Easy
Mor: Klarinette
Morfar: Levantos
Färg och tecken: Brun, skjuten stjärn, vb: vt kota, hb: vt hkotled
Övrigt: Valack, halvblod, född på Tunarp, tillhör släkten ”ette-hästar”.

Owett och mamma Klarinette

Owett som föl

Owett som föl