Othello

Othello

Det var först i våras som bloggerskan själv tog tillfället att rida Othello. Vi skulle iväg på en uteritt som kom att bli rent oförglömlig. Vilken underbar häst! Det kändes som att han hela tiden var uppmärksam på mig – redo att tillgodose alla eventuella önskemål om att öka tempot men utan att någonsin dra iväg på eget bevåg. Snabb och pigg, med ett härligt svävande steg men samtidigt otroligt känslig, ja ödmjuk på något sätt. Kan hästar vara ödmjuka? I så fall är Othello det och vi kan väl förstå att han har många beundrare bland våra ryttare. Naturligtvis är han också förnämlig att rida både på dressyrbanan, över hinder i terrängen såväl som på ridbanan.

Othello köptes in år 2008 och även om han redan från början hade fina kvaliteter så får vi nog säga att han har utvecklats en hel del under åren som gått. Han har helt enkelt blivit en Tunarpshäst! Han har fått mer självförtroende i hoppningen, mer framåtbjudning i skogen och samtidigt lyckats behålla sin känslighet, sin smidighet och sin ödmjukhet. Men det är kanske lätt att vara ödmjuk när man vet att man är bäst.

Fakta Othello
Född: 2002
Far: Buddenbrock
Mor: Indica
Morfar: Onassis
Färg och tecken: Mörkbrun, stjärn, snopp, vt ul, vt vbf, vt hbf
Övrigt: Valack, inköpt 2008, kommer ursprungligen från Tyskland.

Othello har en ledig dag i hagen