Nog måste de veta vad som är på gång, när en svag doft av sherry sprider sig över stallplanen och klockorna klingar. När de vita ridbyxorna är på och manarna knoppats. Eller är det bara vi som inbillar oss när det känns som att hästarna är mycket väl medvetna om att det är Hubertusjakt som nalkas och inte ”bara en vanlig uteritt”? Nä, de vet nog vad som väntar och ser säkert fram emot Hubertusjakten lika mycket som ryttarna. Årets upplaga innehöll alla välkända ingredienser; nerver, svett, taggade hästar, höstväder, glöggpaus, rävsvansar och adrenalinrusig lycka. Master Emma Hartelius och fieldmaster Julia Andréasson var, precis som de akademiska ryttarna (från ARK i Stockholm), med all rätt nöjda efter en lyckad jakt. Snabbast på upploppet var Othello som dock hade god konkurrens av både Gaya och Moletow. Vinnarryttaren Marjana tog dessutom även hem rävsvansen och fick dubbla anledningar att skåla och fira under kvällens festligheter.

Svansfinnaren och upploppsvinnaren Marjana med Othello

Svansfinnaren och upploppsvinnaren Marjana med Othello