Timjan

Timjan

Timjan är vår alldeles egna bonusponny. När vi köpte in hans mamma Liesel visste ingen att hon var dräktig så vi blev såklart väldigt förvånade när hon lade sig ner och fölade mellan två ridlektioner en tidig vårdag. När den värsta chocken lagt sig förstod vi snart att vi blivit ägare till en fin liten ponny. För Timjan är en riktig goding. Han utvecklas och blir en bättre ridhäst för varje dag som går och trivs bra med både dressyr, hoppning och ridning i terrängen. Dessutom kan väl ingen motstå ett par vackra bruna ögon och en lurvig, mysig vinterpäls?

Vem som är far till Timjan och hur hela den kärlekshistorien gick till får vi aldrig veta. Det kommer alltid kännas som att han är lite speciell i alla fall. Speciell på flera sätt. Det är till exempel inte så ofta som man lägger märke till att hästar, precis som vi människor, har en alldeles egen röst. Eller gnäggning är kanske rätta uttrycket. Timjan låter nämligen på ett särskilt sätt när han gnäggar, mer som än fågel än som en häst faktiskt. Passa på att lyssna efter honom i hagen någon gång. Du får också passa på att rida på honom om du inte gjort det ännu. För med Timjan kan du alltid räkna med något extra, han är och förblir en bonusponny!

Fakta Timjan
Född: 2006
Far: Okänd
Mor: Liesel
Morfar: Okänd
Färg och tecken: Brun
Övrigt: Valack. Född på Tunarp.

Timjan

Nyfödd Timjan och mamma Liesel

Timjan som föl

Timjan och Amanda Karltorp