Newton

Newton

Att beskriva Newton med ett eller ens två ord skulle vara omöjligt. Newton är helt enkelt inte som alla andra hästar.  Pigg och känslig, arbetsvillig fast krävande, uppmärksam och reaktionssnabb men ändå orädd, lyhörd fast egensinnig, hoppglad men också dressyrkunnig, komplex och häftig. Ni som känner honom kanske förstår vad jag menar eller så har ni tolkat denna mångsidiga häst på något helt annat sätt. Att han är en personlig favorit hos många, det råder det i alla fall inga tvivel om.

Newton är född på Tunarp och tillhör Nettans släkt, han är bland annat släkt med Miranda och Leonardo. Den observante Tunarpsbesökaren har säkert märkt att han inte gått med så mycket i verksamheten det senaste året. Det beror inte på någon hälta utan faktiskt på en skönhetsoperation, där han fått ta bort överskottshud och bindväv som byggts upp i sadelgjordsläget. Läkningen har tagit över ett år och han kan fortfarande inte ha sadel mer än varannan dag.  Men han blir allt bättre och förhoppningsvis slipper han fler skavsår i framtiden.  Så för alla Newtonfantaster där ute – det finns gott hopp om att få rida på honom under den kommande säsongen!

Fakta Newton
Född: 2001
Far: Gigolo
Mor: Joline
Morfar: Chagall
Färg och tecken: Brun
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör Nettans släkt.

En ung Newton