Neptun

Neptun

Äntligen dags att låta Neptun få skina här på bloggen. För nog är han en stjärna denna lilla häst. Trots sina båda ponnyföräldrar landar Neptun strax över ponnymåttet. En perfekt hybrid mellan ponny och stor häst som passar såväl äldre barn som vuxna och som har lätt för både hoppning och dressyr. Med säkra språng tar han sig fram i skogen och på terrängbanorna. Att han dessutom är vansinnigt charmig och alltid är den som först kommer fram i hagen för att hälsa är ju bara en bonus.

Neptun är född på Tunarp och utgör sista ledet i släkten som härstammar från en av Tunarps första hästar – Venus. En släkt fylld med bekanta namn såsom  Ceres, Jupiter, Remus, Silva, Thisbe, Undine, Venus (nummer två alltså) och Devina. En släkt fylld med trevlig ridhästar (eller ridponnyer) där Neptun inte är ett undantag. Den enda nackdelen med Neptun skulle väl i så fall vara att han är valack och inte kan föra sina gener vidare. Vi har dock hans kusin Troja kvar som vi förhoppningsvis kan ta ett föl på någon gång i framtiden. Om det vore möjligt hade vi nog i annat fall övervägt att klona stjärnhästen Neptun.

Fakta Neptun
Född: 2001
Far: Power boy
Mor: Undine
Morfar: Saimir
Färg och tecken: Brun, bläs
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör Venus släkt och är helbror med Viggo.

Neptun (till höger) och hans barndomskompisar Nocett och Newton