Miranda

Miranda

Vi kan nog utan att skryta säga att alla våra hästar är populära. Inte hos samma ryttare såklart, men det finns så att säga en häst för varje smak. Om man bara ser till statistiken över hur hästarna går så verkar dock vissa populärare eller åtminstone lite flitigare än andra. En av de där hästarna är Miranda. Det är kanske inte så förvånande att en häst som Miranda uppskattas, inte minst på ridskolan. Hon är snäll, utan att bli tråkig. Framåt utan att bli hetsig. Hon tar väl hand om sina ryttare både i skogen och på ridbanan. Och när hon lägger sin sammetslena mule mot din hand i spiltan för att visa att hon uppskattar att du ryktar henne är det svårt att inte smälta.

Det du kanske inte visste om Miranda är att hon fått ett föl. Tyvärr så dog lille Romeo som han kallades strax efter han fötts, till Mirandas och vår förtvivlan. Via ett smart nätverk som kallas ”Ammajouren” fick vi som tur var kontakt med ägarna till ett annat nyfött föl som i sin tur förlorat sin mamma. Redan samma dag sammanförde vi Miranda med hennes blivande adoptivföl. Det är ganska vanligt att stoet inte accepterar ett annat föl än sitt eget, så ni förstår att det var nervöst. Men i samma stund som Miranda fick syn på arabfölet Fresh Start så gnäggande hon och vi kunde dra en suck av lättnad. Om Miranda förstått vad som hänt kan vi nog aldrig veta men hon gick nöjt tillsammans med sitt föl de närmaste månaderna innan han fick återvända till sina ägare. Förhoppningsvis får vi chansen att betäcka Miranda igen, om hennes trogna ryttare kan tänka sig att avstå från att rida på henne ett tag…

Fakta Miranda
Född: 2001
Far: Quite Easy
Mor: Menuette
Morfar: Chagall
Färg och tecken: Brun
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör Nettans släkt och är helsyster till Leonardo och halvsyster till Joline.

Miranda som föl med mamma Menuette