Leonardo

Leonardo
Renässansmannen Leonardo da Vinci lär ha varit något av ett universalgeni och med tanke på det kan man nog tycka att vi valt ett passande namn till vår egen Leonardo. Leonardo är nämligen bra på det mesta. Han är en kunnig dressyrhäst samtidigt som han gärna hoppar allt som kommer i hans väg både på banan och i skogen. Han kan vara snabbast när det gäller, till exempel på hubertusjaktens upplopp, men är oftast en lagom lugn häst. Teknik och elegans är överlägset fart, enligt Leonardo.

I hagen syns Leonardo ofta sida vid sida med sin halvsyster Joline. De är båda föl till stoet Menuette och del av en stor släkt av Tunarpshästar. Gemensant för släktningarna är både ett gott temperament samt en välbekant rund kroppsform. En kroppsform som medför att exempelvis Leonardo ofta får hålla till i den så kallade ”bantarhagen” för att inte överskrida ett ohälsosamt midjemått. Renässanshästen Leonardo är inte bara bra på det mesta, han har också smak för det goda i livet.

Fakta Leonardo
Född: 1999
Far: Quite Easy
Mor: Menuette
Morfar: Chagall
Färg och tecken: Mörkbrun, strimbläs, hb: vit halvstrumpa
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör Nettans släkt och är helbror till Miranda och halvbror till Joline.

Leonardo på terränghoppningskurs