Under den sista helgen innan sommarsäsongen var det åter dags för terränghoppningskurs här på Tunarp. Det är andra gången vi anordnar en sådan kurs och vi tror mycket på konceptet.  Precis som på vår helgkurser är det tre dagar ridning som gäller men till skillnad från de kurserna är det fokus på hoppning i terrängen. Ett  pass om dagen hoppar ridgruppen antingen på hinder ute på fälten eller på någon av våra två terrängbanor. Det kliar också lite i fingrarna på oss att bygga fler hinder som skulle kunna passa bra under dessa kurser. Det fina med terränghoppningskurs är att det är enkelt att anpassa nivån till de ryttare som kommer hit. Du kanske söker en extra utmaning utöver de vanliga helgkurserna medan andra vill ta modet till sig och pröva att hoppa i terrängen för första gången. Förutom variationsmöjligheterna så är det såklart härligt att, oavsett ridnivå, få flyga fram över hinder i skogen på våra hoppsäkra hästar. De verkar definitivt gilla det här med terränghoppningskurs! Fler kurser är planerade framöver bland annat första och sista helgen i oktober i år och under de två första helgerna i juni nästa år. Mer information om terränghoppningskurserna finns på vår hemsida. Här nedanför syns lite bilder från helgens kurs då de var ute och hoppade på Hamburgbanan.