Lancelot

Lancelot

Tunarps egen Lancelot, döpt efter riddaren Sir Lancelot vid Runda Bordet, är kanske inte ridderligt modig men bär väl hjärtat på rätta stället. Han är en häst som alltid ställer upp för sin ryttare oavsett vad som står på schemat och det har gett honom en trogen skara sympatisörer. Hoppning och terränghoppning är nog det som Lancelot gillar allra bäst och där är han är en rolig och pålitlig kompanjon. Ska han gå först ut i skogen tar han sitt fulla ansvar och tittar noga på alla farligheter, för att vara på den säkra sidan så att säga.

Lancelot kom till Tunarp år 2007 och verkar tycka att det mesta med livet här på gården är toppen. Som ny i hagen, och dessutom skimmel, fick han tyvärr utstå en del tjuvnyp och elakheter från de andra hästarna men han har funnit sig till rätta i flocken nu och hittat flera kompisar. Det är inte alltid lätt att vara en känslig själ bland ett gäng kaxiga Tunarpshästar men med tiden kommer nog Lancelot alltmer växa i sitt tappra namn.

Fakta Lancelot
Född: 1999
Far: Zymbal II
Mor: Elissa
Morfar: Eiger II
Färg och tecken: Skimmel
Övrigt: Inköpt från Tyskland. Kom till Tunarp 2007. Kallades innan det Zentor.

Lancelot njuter av livet i hagen

 

Lancelot hoppar