Bloggerskan kan bara inte motstå att lägga ut lite bilder på några de små lammen som just nu skuttar runt på Mohagens svälter och kring torpen på Eriksgatan. Ni har säkert sett att det betar får i våra hagar under sommarhalvåret. Så här års är de många, flera hundra! Fåren har en viktig uppgift här på gården eftersom de precis som hästarna hjälper oss att hålla hagmarkerna öppna och fria från sly och högt gräs. Sett ur ett gräsklippsperspektiv är fåren dock betydligt effektivare än hästarna och bidrar verkligen till Tunarps vackra och öppna landskap. Det är inte våra egna får utan de ägs av Ann och Isi Awes som bor utan för Sandhem. De har också duktiga vallhundar och har du tur kanske du får se dem när de tränar eller flyttar fåren med hjälp av sina hundar. Ibland anordnas vallhundstävlingar på Tunarp vilket är riktigt häftigt att titta på. Själv värmer jag fötterna på ett fårskinnsfäll och tänker att det inte kan bli mer närproducerat.