Nu grönskar det på Tunarp. Det är en förlåtande grönska som får en att glömma den långa vintern och så fort solen skiner kan man ana sommarvärmen. Det är förvånande att man varje år nästintill glömt hur grönt och lummigt det är här på sommaren. Den ljusa årstiden och gräsets återkomst har också firats genom att vi äntligen släppt ut stora hästarna på grönbetet i hagen kring Sågen och på Upploppsfältet. Att på kvällspromenaden se dem njuta av gräset, ljuset och värmen – ömsom stående och ömsom liggande – är underbart. De har nog längtat efter sommaren precis som vi. Alldeles intill, på Mohagens svälter, skuttar vårens söta lamm och deras mammor. Ponnyerna har mer eller mindre dammsugit sin hage på grässtrån och unghästarna utnyttjar rörelsefriheten i hagen ovanför ridbanan maximalt med vilda rusningar och imponerande akrobatik. Tur att man inte sitter på! Men förutom hagpremiären så har det denna vecka också varit premiär för den första helgkursen för personer med funktionsnedsättningar här på Tunarp. En liten grupp med glada testpiloter från Gunnebo Ryttarsällskap i Göteborg kunde konstatera att Tunarpshästarna även lämpar sig bra för handikappridning. Vi hoppas kunna erbjuda fler sådana kurser framöver. Dessutom har vi haft besök av en äkta westernhäst för första gången då Stefan Spak från ridskolan i Tidaholm höll Clinic om westernridning för intresserade medlemmarna i Tunarps Fältrittklubb. Imponerande ridning som får en att fundera kring om klassisk ridning verkligen är det bästa för alla hästar. Kort sagt – en händelserik premiärvecka!

Klarinette njuter av nya hagen