Lafayette

Lafayette

 Dags för ytterligare en av bloggerskans personliga favoriter – vackra Lafayette. Självklart finns det plats i mitt hjärta för alla Tunarps hästar men till vissa finns ett särskilt förhållande, som mestadels beror på att jag ridit dem lite mer än de andra.  Med sina 175 centimeter är Lafayette inte en häst för dig med höjdskräck men hon känns oftast väldigt smidig trots sin storlek. Hoppning, dressyr och ridning i terrängen, allting känns lekande lätt med denna stora och pigga häst! Om hon är på bra humör vill säga, för nog får vi medge att hon ibland har väl mycket egen vilja och behöver ridas med viss finess. Med rätt ryttare är hon dock fantastisk.

Lafayette är född på Tunarp och helsyster med Klarinette. Som ni kanske räknat ut så tillhör hon släkten ”ette-hästar” och är även halvsyster med Gazette och Juliette. När Lafayette bara var ett litet föl gick hennes mamma Colette bort. Som tur var kunde stoet Menuette, som då hade fått lille Leonardo, ta hand om den stackars föräldralösa Lafayette. Vad Leonardo tyckte om att få en bonussyster får vi nog aldrig veta. En annan kuriosa vad gäller Lafayette är att hon är hysteriskt rädd för kor. (Vilken framkom under en spännande uteritt som involverade flygande kålhuvuden och baklängesgalopp, men mer om den historien en annan gång…) Lyckligtvis har vi ju inga kor på Tunarp och vågar du bara trotsa mankhöjden och egensinnet så har du en underbar häst i Lafayette.

Fakta Lafayette
Född: 1999
Far: Levantos
Mor: Colette
Morfar: Judexxx
Färg och tecken: Skimmel
Övrigt: Född på Tunarp. Tillhör släkten ”ette-hästar”. Helsyster med Klarinette och halvsyster med Gazette och Juliette.

Lafayette och Leonardo 2001

Lafayette och Lisbeth Karltorp (bloggerskan) på ridledarutbildning 2006

Upploppsvinnaren Lafayette på Hubertusjakten 2011